Mezgimo siūlų tipai

Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius mezgimo siūlų tipus ir jų naudojimą. Mezgimas yra populiari rankdarbių rūšis, kurią galima mėgautis visą metų ir sukurti ne tik šiltus drabužius žiemai, bet ir stilingus aksesuarus vasarai. Vienas svarbiausių aspektų, lemiančių mezgimo kokybę, yra pasirinkti tinkamą siūlą. Taigi, kokie siūlai yra tinkami mezgimui?


Vilna
Vilna yra vienas iš tradicinių mezgimo siūlų ir yra labai populiarus dėl savo šilumos, minkštumo ir atsparumo dilimui. Vilna yra gaminama iš skirtingų vilnos rūšių, tokių kaip avies vilna, alpakų vilna ir merino vilna. Kiekviena rūšis turi savo savybes, kurios gali įtakoti mezgimo projektą. Pavyzdžiui, alpakų vilna yra labai minkšta ir šilta, o merino vilna yra minkšta ir atspari dilimui. Vilna yra dažoma įvairiomis spalvomis ir gali būti naudojama ne tik šiltiems drabužiams, bet ir aksesuarams, tokiems kaip skaros ir pirštinės.

Taip pat yra įvairių vilnos rūšių, kurios yra skirtos skirtingiems mezgimo projektams. Pavyzdžiui, norint sukurti drabužius, reikalingus skirtingoms temperatūroms, tinkamos vilnos rūšys gali būti labai svarbios. Šiltesniems drabužiams dažniausiai naudojama storos, minkštos ir šiltos vilnos rūšys, tokios kaip merino vilna ar avies vilna. Mažiau šiltiems drabužiams, tokiam kaip megztiniai, dažniausiai naudojama plonesnė ir lengvesnė vilna.

Merino vilna, Drops, Big Merino

 

Akrilas
Akriliniai siūlai yra sintetiniai ir yra labai minkšti, lengvi ir nesitraukiantys. Jie taip pat yra lengvai prieinami ir paprasti tvarkyti, todėl yra populiarus pasirinkimas pradedantiesiems mezgėjams. Akriliniai siūlai yra dažomi įvairiomis spalvomis, todėl jie gali būti naudojami įvairioms spalvų schemoms. Tačiau akriliniai siūlai nesuteikia tokios šilumos kaip vilna ir jų kokybė gali būti prastesnė nei kitų siūlų.

Mezgimo siūlai, akrilas, žaislų gamybai


Medvilnė
Šie siūlai yra minkšti, lengvi ir atvėsina. Jie taip pat yra labai gerai toleruojami alergiškoms odoms ir yra lengvai prieinami. Medvilnė yra populiarus pasirinkimas vasaros drabužiams ir aksesuarams, tokiems kaip skaros ir megztiniai. Tačiau medvilnės siūlų kokybė gali skirtis, priklausomai nuo jų gamintojo, ir jie gali būti linkę dilti.

Medvilnė, mezgimo nėrimo siūlai, Drops


Pusiau vilna
Pusiau vilna yra mišinys tarp vilnos ir sintetikos. Ji yra labai minkšta, atspari dilimui ir šilta, tačiau tuo pačiu metu lengva. Pusiau vilna taip pat yra įvairių spalvų ir ją galima naudoti įvairiems mezgimo projektams.

Alize, mezgimo siūlai, Lanagold, pusiau vilna


Šilkas
Šilko siūlai yra labai minkšti, lygūs ir blizgūs. Šilko siūlai gali būti labai ploni ir lengvi arba stori ir šilti, todėl gali būti naudojami įvairioms mezginių kūrimo idėjoms. Šilko siūlai taip pat gali būti gaminami iš įvairių šilko rūšių, tokių kaip mulberry šilkas ir tussah šilkas, kurie turi skirtingas savybes ir spalvas.

alpaca silk, mezgimo siūlai, šilkas, drops

Linas
Lino siūlai yra gaminami iš linų pluošto, kuris yra natūralus ir tvirtas audinys. Lino siūlai yra populiarus pasirinkimas vasariškiems drabužiams ir aksesuarams, kadangi linas yra lengvas ir atvėsina. Jie taip pat yra gerai toleruojami odai ir yra atsparūs dilimui.
Svarbu pažymėti, kad lino siūlai gali būti trapūs ir sunkiau tvarkomi nei kiti siūlai. Rekomenduojama plauti lino drabužius ir aksesuarus švelniai rankomis arba naudojant jautriems audiniams skirtus ploviklius. Taip pat reikia vengti pernelyg stiprių ir kietų siūlų, kadangi jie gali pakenkti linų siūlams.
Lino siūlai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori kurti vasariškus ir lengvus mezginius, kuriuos galima dėvėti per karštą sezoną. Taip pat, jei norite pridėti tekstūros ir natūralumo jausmo savo mezginiams, lino siūlai gali būti puikus pasirinkimas.


Svarbu paminėti, kad kiekvienas siūlų tipas gali turėti savo privalumų ir trūkumų, priklausomai nuo projekto, kuriam jie naudojami. Pavyzdžiui, vilna yra labai šilta ir atspari dilimui, tačiau ją sunku valyti ir tvarkyti. Medvilnė yra lengva ir atvėsina, tačiau gali būti ne taip šilta kaip vilna. Akriliniai siūlai yra lengvi ir pigūs, tačiau jie gali būti ne tokie šilūs ir kokybiški kaip kiti siūlai. Šilko siūlai yra minkšti ir blizgantys, tačiau gali būti brangūs ir trapūs.

Taigi, renkantis siūlą mezgimui ar nertiems, svarbu apsvarstyti savo projektą ir pasirinkti siūlą, kuris atitiks jūsų lūkesčius ir poreikius.

Grįžti į tinklaraštį